Munkácsi Melinda

Budapest

Foglalkozás(ok): pszichológus, gyógypedagógus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

Székhely / munkahely(ek): Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XIX. Kerületi Tagintézménye, 1196 Budapest, Esze Tamás utca 67.; Budapest III. kerület (telefonos egyeztetést követően)

 

email(ek): munkacsi.melinda@gmail.com
telefon(ok): +36-
30-3513699

Tevékenységi kör: pszichológiai támogatás, gyógypedagógiai fejlesztés, szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

A szülő-csecsemő konzultáció kerete: magántevékenység

 

Munka nyelve: magyar

Bemutatkozás: Több, mint 10 éve dolgozom gyermekek terápiás fejlesztésével. Munkám során egyéni látásmóddal közelitek a problémák, elakadások felé, hiszen minden gyermek más, egyéni bánásmódot igényel. A szűkebb és tágabb környezetnek is szerepe van a gyermek problémájában, így fontosnak tartom a rendszerszintű megközelítést a segítségnyújtás során. Szakmai munkám során pozitív eredményeket értem el hátrányos helyzetű, autista vagy autisztikus tünetekkel rendelkező, részképességi zavart mutató, magatartási és beilleszkedési nehézséggel küzdő gyermekek esetében is.

Iskola előtt álló gyerekek számára felmérést végzek az esetlegesen fejlesztendő részképességek, szociális kompetenciák meghatározására, ezzel nyújtva segítséget az iskolaválasztásban.

A csecsemő- és kisgyerekkori pszichés és regulációs zavarok (pszichoszomatikus megbetegedések) esetén is tudok segítséget nyújtani. Mivel én is saját bőrömön tapasztaltam, milyen az, amikor a szülő egyedül marad problémájával, a gyermekével kapcsolatban, fontosnak tartom a munkámban, a szülőkonzultációk gyakoriságát. Hiszen a problémák és nehézségek többségét a szülőkkel közösen tudjuk leghatékonyabban megoldani.

Please reload