Felvételi felhívás

 

Jelentkezési tájékoztató

Integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzés

Jelentkezési határidő: 2021. június 15.

ELTE BÁRCZI GUSZTÁV GYÓGYPEDAGÓGIAI KAR

 
 
A KÉPZÉSRŐL – AZ INTEGRÁLT SZÜLŐ-CSECSEMŐ KONZULTÁCIÓRÓL
Az integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció a kora gyermekkor (0-3/5 év) időszakában használható prevenciós és intervenciós módszer. A korai érzelmi- és viselkedésszabályozási problémák (regulációs zavarok), kapcsolati nehézségek, és egyéb korai testi-lelki problémakörök kezelését, enyhítését célozza meg, ezzel támogatva a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolatot és a harmonikus fejlődés lehetőségét.  

 

A regulációs zavarok hátterében általában számos komponens állhat, amelyek hatással lehetnek a mindennapi interakciókra és ezáltal az alakuló szülő-gyermek kapcsolatra:

  • a szülők pszichés nehézségei, 

  • a gyermek temperamentuma, veleszületett, vagy idővel kialakuló testi problémái, betegségei,

  • a csecsemők és a szülők által átélt traumatikus élmények, 

  • azonban leggyakrabban olyan egyidejű gyermeki, szülői és környezeti tényezők állnak a háttérben, amelyek együttesen nehezítik a szülő-gyermek kommunikációt és a közös érzelem- és viselkedésszabályozást.

 

E komplex problémakör megoldása (korai felismerés, megelőzés, illetve célzott, a kapcsolatra irányuló intervenció) interdiszciplináris és speciális szakmai felkészültséget igényel.  

 

Képzésünk német hagyományokra épül, szilárd elméleti alapozással, gyakorlatorientáltan készít fel konzultációra a megelőzést célozva, nem a klinikai megközelítést igénylő problémák kezelésére. Klinikus szakpszichológus/pszichoterápiás végzettséggel azonban terápiában is alkalmazható módszer.

 

Bővebben a szülő-csecsemő konzultációról itt lehet tájékozódni:

http://www.iszcsk.com

Bővebben a jelentkezésről itt lehet tájékozódni:

https://barczi.elte.hu/iszcsk