Brém Zsófia

Budapest

Foglalkozás(ok): gyógypedagógus, gyógytornász, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

 

Székhely / munkahely(ek): egyéni vállalkozás, Friss Dió Általános Iskolában gyógypedagógus

email(ek): bremzsofia4@gmail.com
telefon(ok): +36-20-4068902

 

Tevékenységi kör: szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció; gyógypedagógiai pszichodiagnosztika

 

A szülő-csecsemő konzultáció kerete: az újpesti bölcsődések részére önkormányzati finanszírozással, illetve magántevékenység

 

Munka nyelve: magyar

 

BemutatkozásAz ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karon végeztem 2002-ben értelmileg akadályozottak pedagógiája és szomatopedagógia szakon. Ezután egy –a mai nevén- pedagógiai szakszolgálatnál helyezkedtem el. Itt, többek között csecsemőotthonban és családoknál történő korai mozgásfejlesztéssel, tanácsadással és 0-23 év közötti, változatos problémákkal élő csecsemők/gyermekek/fiatalok diagnosztikus vizsgálatával foglalkoztam. Hozzánk tartozott a nevelőszülőnél és a gyermekotthonban élő gyermekek vizsgálata is.

A korai fejlesztésben azt tanultam meg, hogy minél korábban tudjuk megkezdeni a segítségadást, annál nagyobb mértékű fejlődés várható. Illetve azt láttam, hogy a legtöbb esetben nem ’csak’ a gyermek konkrét problémáján kell segíteni, hanem az egész családot szükséges támogatni. Az állami gondozott gyermekek kapcsán pedig azt, hogy a megfelelő személyiségfejlődéshez a fizikai szükségletek kielégítése mellett szükség van a lelki raktárak feltöltésére is, mégpedig minél korábbi életkortól kezdődően.

Több mozgásfejlesztéshez kapcsolódó terápiát is megtanultam az évek során, de aztán, ahogy egyre gyakorlottabb lettem a szakmámban, úgy kezdtem a testi sík mellett a lelki sík felé is nyitni. A korai fejlesztés és a diagnosztikus munka szeretete, a nevelési tanácsadásban szerzett gyakorlat, a komplex szemléletmód és a lelki egyensúly fontosságának felismerése vezettek el 13 év munka után a szülő-csecsemő konzultációhoz, ahol aztán 2017-ben végeztem.

Please reload