Bánó Zsófia

Szentendre

Foglalkozás(ok): kisgyermeknevelő, integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

 

Székhely / munkahely(ek): Szentendre, Püspökmajori bölcsőde

 

email(ek): zsofia.b@hotmail.com
telefon(ok): +36-20-264-9019

Tevékenységi kör: bölcsődei kisgyermeknevelés, integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

 

A szülő-csecsemő konzultáció kerete: a szülő-csecsemő konzultáció kerete félig magántevékenység, mert a helyszínt a bölcsőde biztosítja. Azon dolgozunk, hogy az Önkormányzat támogatásával államilag finanszírozottá válhasson.

 

Munka nyelve: magyar

 

Bemutatkozás: Alapdiplomámat az ELTE Tanítóképző karán szereztem 1997-ben. Ezt követően mélyedtem bele inkább a kisebb korosztály testi, lelki fejlődésébe és szereztem Kisgyermeknevelői képesítést is. 

Két gyermekem születésével mára 18 év magán és időközben 10 év intézményi keretek között, bölcsődei kisgyermeknevelői tapasztalattal rendelkezem. Szakmai kompetenciám elmélyítése miatt 2018-ban elvégeztem a Semmelweis Egyetemen az Integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs képzést. 
Azok a családok, akiknek élethelyzetükből adódóan bölcsődei ellátást igényelnek, nehézséget okozhat az új helyzetbe való beilleszkedés. Sokszor a közösségbe érkezéssel szembesül igazán a család milyen akár régebb óta fennálló nehézséggel is küzdenek.
Számomra fontos, hogy ezek megoldása a család erejében van, a hozzám forduló szülőkkel együtt találjuk meg az erőforrást és közös munkával oldjuk meg a nehézségeket.
Természetesen nem csak a bölcsődébe járó gyermekeknek-szülőknek lehetnek elakadásaik, legyen szó akár túl sok sírásról, viselkedési, étkezési, alvási (elalvási) vagy akár szobatisztasági nehézségekről. Mindenkiben lehetnek kérdések, hisz egy új életet „tartunk” a kezünkben, ahol a felelősség és a "jó anyává" válás okozhat bizonytalanságot. Ezeken a bizonytalanságokon együtt tudunk változtatni, várok szeretettel mindenkit. 

Please reload